Нови 18 случая на коронавирус потвърдиха днес. Общият брой на заразените с COVID-19 в България е 331, шестима са починалите

18 нови потвърдени случая на коронавирус инфекция днес. Така България отброява 331 случая.

В болници са настанени 122, от които осем за интубирани. В софийските болници пациентите са 59, шест са интубирани.

Новите случаи са: в Благоевград 5, Варна – 2, Смолян – 2, Шумен – 2, София – 5. 

По време на брифинга бе съобщено за шеста жертва в България – пациент от Кюстендил.

Двама души днес са изписани след потвърдени отрицателни проби.

Все още не сме започнали да катерим, много ви моля, камо ли да говорим, че сме стигнали платото, заяви Мутафчийски в отговор на въпрос на журналисти. По думите му единственото успокояващо нещо, че нямаме висока смъртност. „Труповете не могат да се скрият. Но ние не сме в платото, по никакъв начин“, бяха думите на шефа на Оперативния щаб.

Отново на въпрос за потвърдени излекувани вече от коронавирус Венцислав Мутафчийски обясни, че наблюдава един натиск, включително и от страна на колеги медици, за повторно изследване в твърде кратки срокове. Според него е загуба на ресурс да се бърза за тестуване повторно в рамките на седмица. Мутафчийски повтори, че карантината и за прекаралите коронавирус инфекция е един месец.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев каза, че засега имунизационният календар на децата се отлага, като това е напълно допустимо да стане в рамките на 2 до 3 месеца без притеснение за здравето на децата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn