Нови 26 ученици прекрачиха прага на „Асарел“ по програмата за дуално обучение

Двадесет и шест възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище вече са най-младите кадри в екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11. клас, които се обучават по специалностите „Минна електромеханика“ и „Пътностроителна техника“.

В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Стоян Боев, eксперт „Обучения“, който им пожела здрава, успешна и присъствена учебна година. Инж. Цветан Чернирадев запозна учениците с правилата за здраве и безопасност при работа в компанията.

Това е шестият випуск от дуалното обучение на панагюрската професионална гимназия, който става част от екипа на „Асарел-Медет“АД. С всички единадесетокласници бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение при 7-часов работен ден, при два работни дни седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище. Праз настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 36 ученици от 11. и 12. клас, като бъдещите абитуриенти ще усвояват професията си в реална работна среда по три дни седмично.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn