Новостите в употребата на психоактивни вещества обсъдиха в Местната комисия към община Панагюрище

На 14 август, при изключителен интерес от всички местни институции, в семинарната зала на МКБППМН се проведе обучение на тема „Новости в употребата на психоактивни вещества“. Лектор бе комисар Пламен Петров – носител на награда на МВР ,,Полицай на годината“ за 2011 г. във връзка с установени и задържани големи количества наркотични вещества, докато е Спец полицай от Отдел „Наркотици” на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”.

Впечатляващият подход на лектора и актуалната тема успяха да приковат вниманието на представители от всички училища в общината, социални институции, работещи с деца, Районно управление, Сдружение „На орището“, село Попинци и разбира се, членовете на МКБППМН и обществените възпитатели.

Според секретаря на комисията Евгения Загорска фактът, че в разгара на лятото такъв голям брой специалисти са избрали да присъстват на обучението, говори много красноречиво, че темата за злоупотребата с наркотични вещества е наистина наболял проблем.

Комисар Петров представи изключително увлекателно историческите корени на произхода и предназначението на веществата, които в настоящия момент са една от най-големите опасности, грозящи децата ни. Присъстващите зададоха въпросите, които ги вълнуват, дискутираха и успяха да си изградят по-точно разбиране за истинските мащаби на риска за младите хора. Лекторът определи широката и точна информираност на обществото като най-силната възможност за превенция. Това кореспондира директно с използваното от местната комисия през годините послание към родителите: АКО ВИЕ НЕ ИЗГРАДИТЕ ОТНОШЕНИЕТО НА ДЕТЕТО СИ КЪМ НАРКОТИЦИТЕ, ТО ТОВА ЩЕ НАПРАВИ НЯКОЙ ДРУГ!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn