Ново мобилно приложение за доброволни кръводарители

Българска Организация за Доброволно Кръводаряване (БОДК) пусна в действие изцяло обновена и подобрена версия на мобилното си приложение „Дари Кръв“. Това е част от усилията да се преодолеят проблемите, които възникнаха в резултат на пандемията с COVID-19, както и във връзка с отбелязването на 14-ти юни, Световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Разработено в партньорство с технологичната компания Аксидиа, приложението има за цел да улесни връзката между доброволни кръводарители и хора, които се нуждаят от кръвопреливане, оптимизирайки процеса по кръводаряване.

„БОДК е първото и единственото в България доброволческо сдружение, което от създаването си през 2010 година работи изцяло за насърчаване и популяризиране на  редовното, анонимно и доброволно кръводаряване в България“, казва Стефка Попова-Лазарова, председател на БОДК.

Мобилното приложение е разработено безвъзмездно от Аксидиа и позволява регистрация като кръводарител или нуждаещ се напълно безплатно в цялата страна. Налично е за всички потребители на мобилни телефони iPhone и Android. Потребителите могат да потърсят помощ, чрез спешен призив за набиране на кръводарители, да окажат помощ, да получават известия, както за спешни призиви, така и за кампании за доброволно кръводаряване или да се свържат с БОДК. Целият процес се администрира от сдружението и чрез иновативната технология се осигурява много по-добра комуникация и бързина.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn