Нов живот за старата сграда на РПК в центъра на с. Бъта

След ремонт, порутената и отдавна ненужна сграда на РПК в  село Бъта ще се превърне в работническо общежитие. С новината се похвали кметът на селото Георги Александров. Дълги години постройката стояла като кръпка в центъра на селото и нямало изгледи да е полезна за каквото и да било. Изненадващо обаче се появил инвеститор с интерес към нея. Става дума за пловдивска фирма, която работи в партньорство с „Асарел-Медет“.

До момента 30 нейни работници всеки ден пропътуват десетките километри от Пловдив до Панагюрище. Шефовете им решили, че вместо това ще е по-удобно да бъдат настанени по-близо до работните си места. За целта купуват сградата от РПК-то и започват да я подготвят. Крайната цел е тя да се превърне в уютен дом с 30 места за нощувка, модерни санитарни възли, кухня, офиси, столова – всичко необходимо за живот, разказа кметът.

Той и съселяните му очакват с нетърпение новите обитатели. „30 души за едно село си означават оживление”, коментира Александров, като поясни:” Те ще идват в понеделник и ще остават до петък. Междувременно ще пазаруват, ще се отбиват в кафетата, така че присъствието им ще е полезно и за местния бизнес”.

Първите ремонти вече са извършени – подмяна на покрив, някои външни и вътрешни подобрения. За тях инвеститорът наема местни хора, на които коректно си е платил, така че всички са доволни.

Обнадеждаващото е, че инвестиционните намерения са с дългосрочни перспективи. Очаква се пловдивската фирма да работи с „Асарел-Медет“ поне десетина години. Ако новоремонтираната база вече не е нужна за общежитие, може да се ползва за друго, например за хотел, казва Александров.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn