Номинации за тазгодишния „Герой на децата“

За шеста поредна година Национална мрежа за децата, в която членуват 141 организации, ще връчи наградите „Златната ябълка“. Те се присъждат на организации и личности с принос за бъдещето и развитието на децата в България.

Наградата „Герой на децата“ е признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Тя се връчва на личност, повлияла положително върху живота на децата в областите на здравеопазването, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа, са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено признание към обикновени личности, които проявяват гражданска активност в някоя от горепосочените области.

Номинациите за „Герой на децата“ се приемат до 25 април 2016 г., като е необходимо да се попълни формата за номиниране в сайта на наградите.

Изборът на победителя ще бъде направен след онлайн гласуване, което ще продължи до 15 май 2016 г.
Ежегодната церемония по връчването на наградите на Национална мрежа за децата „Златна ябълка“ ще се проведат за шести пореден път в навечерието на Деня на детето – на 31 май в София. Целта на инициативата е да фокусира общественото внимание върху личности, организации и институции с принос за благосъстоянието на децата и техните семейства.

Тъй като тази година Национална мрежа за децата отбелязва своята 10-та годишнина, тази година ще бъдат връчени награди в 10 юбилейни категории: Герой на децата, Болница, Училище, Община, Журналист, Кампания и социална иновация, Благотворител на децата, Вдъхновител на децата, Награда за цялостен принос на личност, част от организация член на Мрежата и Специална награда на Национална мрежа за децата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn