OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нора Кунчева е новият председател на общинската организация на БЧК- Панагюрище

Нора Кунчева е новият председател на общинската организация на БЧК- Панагюрище. Тя пое поста от Темелко Райчев след отчетно – изборното събрание на червенокръстци, провело се на 1 декември.

nora-kuncheva

За заместник председатели бяха избрани Веселина Велчева и Петко Хасанов, за членове на общинското ръководство Евгения Загорска, Боянка Врагова и Кунка Юрукова. Гости на събранието бяха инж. Живко Дишков, директор на областната организация на БЧК, д-р Елена Петрова, председател на областната червенокръстка организация, Йорданка Гаргова- главен счетоводител на областната структура на БЧК и Марияна Ватева, отговорник младежки дейности в областния център, заместник кметът на Община Панагюрище Галина Матанова и Мария Василева, социален работник в Дирекция „Социално подпомагане” – Панагюрище. Представителите на областното ръководство на БЧК дадоха изключително висока оценка за работата на местната организация, и акцентираха че една от най-силните и страни е екипността. „Вие сте хора, които наистина работят в помощ на най-уязвимата част от обществото. Цифрите се забравят, но направеното се помни”, подчерта заместник кметът Матанова, която също даде висока оценка за работата на БЧК-Панагюрище. За доброто взаимодействие между по-възрастните членове на организацията и младежката структура, сподели Кристина Николова, която дни по-късно предаде поста координатор на БМЧК на Саркис Андонян. Тя подчерта , че голяма заслуга за ползотворното сътрудничество има координаторът на общинската организация на БЧК Павлинка Дундарова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

За изминалия 4-годишен мандат организацията на БЧК – Панагюрище е подпомогнала 537 деца, 1398 възрастни и 65 инвалиди с дрехи, обувки, спално бельо и технически средства, сочат данните от направения отчет. Раздадени са били 5325 обяда на социално слаби и възрастни хора. С право на подпомагане през мандата са били 1826 човека, които са получили 47 158 килограма продукти. Проведени са 2 набирателни кампании, събрани са над 500 кг продукти, разпределени в 88 пакета.  В кампаниите по кръводаряване са се включили 169 човека, 56 кръводарители са се отзовали при появила се потребност за кръв на наши съграждани.Към момента организацията наброява 1501 членове. Продължават да се увеличават симпатизантите на БЧК.Общият брой на доброволците е 83.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn