НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1912“, с. Оборище отбеляза 105 години от основаването си с празничен концерт

С празничен концерт на 1-ви април Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1912“, с. Оборище отбеляза 105 години от основаването си. Гости на празника бяха общински съветници и представители на всички читалища от общината. Поздравителен адрес по случай юбилея бяха изпратили от ръководството на Община Панагюрище. Поздрав към рождениците отправиха кметът на с. Оборище Милко Ангелов и председателят на местното читалище Теодора Петрова.

milko

С минута мълчание бе почетена паметта на самодейците, които вече не са между живите. В знак на благодарност за подкрепата, оказвана през годините към културната институция, НЧ „Св. св. Кирил и Методий – 1912“, с. Оборище отличи с плакет и поздравителен адрес Община Панагюрище и фирмите „Оптикс“ АД, „Асарел-Медет“ АД, САМ-96“ ЕООД, „Астроида“ ООД, Фондация „Цоцорков род“, Генка Узунова и Христо Дураков.

DSC02126 obo obo3 obo4 obo5 obo8

В програмата взеха участие всички формации към читалището: групата по художествено слово, ДТС „Звънче“, с ръководител Петър Немски, Кукерска група „Рогач“, ДПГ „Лазаркини“ с обичая Лазаровден, Групата за автентичен фолклор „Ламба Ламба“ с фрагмент от обичая „Годеж“. Бурни аплодисменти от публиката в залата получиха двете малки рецитаторки Цветомира Танчева и Йоана Станчева. С песен и танц поздравиха юбилярите Ива Дралева и танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава“, гр. Панагюрище.

DSC02175

На финала всички заедно духнаха свещичките на празничната торта и завъртяха кръшно хоро. Юбилейният концерт беше осъществен с финансиране от Община Панагюрище по Програма за развитие на читалищната дейност за 2017 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn