Няма да намаляват учебния материал за матурите в 12 клас

„Няма основание за намаляване на учебния материал за матурите“, заяви началникът на Регионално управление на образованието за София-град Ваня Кастрева в ефира на Нова тв.

Тя потвърди, че е възможно, след подаване на заявление, детето да остане на онлайн обучение. Трябва родителите да осигурят техническа възможност това да се случи. Над 1000 са тези случаи в София.

„Трябва да гарантираме спокойствието на родители, защото когато човек е тревожен, резултатите не са добри. За дванадесетокласниците, смятам, че те нямат основание да искат редуциране на учебния материал. Защото те отдавна знаят за зрелостните изпити. Въпрос на организация и мотивация е те да се подготвят за тях. За мен дискусията за намаляване на учебния материал е демотивираща. Вече е късно, тепърва да казваме сега кое отпада от материала, смятам, че ще е нечестно спрямо тях“, коментира Кастрева

Не е уточнено и дали ще има промяна на датата за матурите. При добра епидемична ситуация те ще се проведат по график.

Според Кастрева ефективността на онлайн обучението зависи от домашната среда, което категорично не значи неучене. Отговорност на учителите е да бъдат във връзка с родителите, за да се намалят дефицитите.
 
„Щом могат учениците да се обучават присъствено, според мен е добре паралелно да се обучават и в образователните центрове“, добави тя.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn