Областният управител се срещна с дистрикт гуверньора на Ротари за България Димитър Димитров

Областният управител Гинче Караминова посрещна дистрикт гуверньора на Ротари за България 2016-2017г. Димитър Димитров, съобщиха от Областната администрация. На срещата присъстваха президентът на Ротари клуб „Бесапара” Ирина Петкова и членове на Борда на клуба. Димитър Димитров запозна областният управител с целите и задачите на организацията, които през ротарианската 2016-2017г. са под мотото „Ротари в служба на човечеството”. Основните приоритети са свързани с развитие на клубовете и членството, фокус върху устойчиви хуманитарни проекти и ефективни връзки с обществеността. Настоящият дистрикт гуверньор на Ротари за България 2016-2017г, д-р Димитър Димитров е от Панагюрище. Работил е в местната болница, а по-късно и в хирургичното отделение на МБАЛ Пазарджик, където оглавява и спешното отделение.

Областният управител Гинче Караминова  заяви  подкрепа за хуманитарните каузи в полза на обществото, които инициират пазарджишките Ротари клубове. Тя благодари на  ротарианците за активното им участие в работата на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата, съвместната реализация на проекта „Аз и народните будители” и множеството благотворителни инициативи с германските ротарианци и БЧК в помощ на деца в риск,  социални и здравни заведения. Преди срещата в областна администрация, Ротари клуб „Бесапара” Пазарджик направи дарение на куфари и раници са спешна помощ, апарати за кръвно налягане и хирургични комплекти от Германия в центъра за Спешна помощ към МБАЛ Пазарджик.  Президентът на РК „Бесапара” Ирина Петкова, представи по време на срещата проектите, по които работи организацията през тази година в Пазарджик. Участие в националната седмица на четенето, провеждане на кампания за превенция на заболяванията на щитовидната жлеза в училищата, благотворителната кампания „Купи и дари” през м. декември. Съвместно с Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт, ротарианците  провеждат часове по бизнес и кариерно развитие.
В края на срещата, дистрикт гуверньорът връчи на областния управител флагче с емблемата на организацията и девиза за тази ротарианска година „Ротари в служба на човечеството”.

oblasten1

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn