Областният управител Стефан Мирев проведе консултации за състава на РИК Пазарджик

На проведените консултации при областния управител за състава на РИК Пазарджик за изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г. , политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие.

Съставът на РИК Пазарджик ще бъде от 15 членове. Председател, двама зам. председатели, секретар и членове. Запазва се съотношението между партиите и коалициите, както следва ГЕРБ – 5 членове, коалиция БСП за България – 4 членове, за партия ДПС – 1член, за коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, за партия „Воля“ – 1член. Партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не са парламентарно представени, имат право на по 1 член в комисията. С това общият брой на членовете на РИК достига 15.

В консултациите днес участваха упълномощени представители на партия ГЕРБ, коалиция „БСП за България“, партия ДПС, коалиция „Обединени патриоти“ и партия „Воля“.

Областният управител Стефан Мирев обяви постъпилите предложения за ръководството на РИК Пазарджик.

За председател те са на Партия „ГЕРБ“ и коалиция“ БСП за България“, за зам. председател постъпиха четири предложения – от коалиция „Обединени патриоти“, коалиция България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“ и от партия „Воля“, за секретар предложенията са две – на партия ДПС и на коалиция БСП за България.

Областният управител прикани представителите на политическите партии да потвърдят направените от тях предложения, като ги подкрепят с кратки мотиви, или да ги оттеглят, допълнят или изменят с цел постигането на съгласие.

След изслушване на упълномощените представители, партиите постигнаха съгласие председателското място да бъде за партия ГЕРБ и не постигнаха съгласие за зам. председатели и секретар на РИК Пазарджик. Със свое решение ЦИК ще определи състава на РИК Пазарджик до 5 април 2019 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn