Облаци и краткотрайни валежи на места в сряда

През следващото денонощие облачността ще е по-често значителна. На места отново ще има краткотрайни, в отделни райони – временно интензивни, валежи, през нощта – главно в Северна България, а в сряда през деня – и в Южна. След обяд и до полунощ валежите ще са придружени с гръмотевици и има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще има по-често значителна облачност. Главно в следобедните часове отново ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще има по-често значителна облачност. С прекъсвания отново ще има валежи, по-интензивни и придружени с гръмотевици – главно в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 13 градуса.

В четвъртък и петък на много места в страната, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони – интензивни, валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки.

Преди обяд на места ще има и слънчеви часове. Ще започне бавно повишение на температурите, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 25 и 30 градуса.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn