Обсъдена бе възможността за изграждане на завод за електроавтобуси в Панагюрище

Бизнес делегация от Русия, водена от управителя на „Асарел Транс” ООД г-н Ангел Батаклиев, бе на посещение в Панагюрище. В рамките на визитата си гостите проведоха работна среща с кмета на община Панагюрище г-н Никола Белишки, по време на която беше обсъдена възможността за изграждане на завод за електроавтобуси в района на град Панагюрище.

Член на Съвета на директорите на компанията МETTEM TРАНСПОРТ,  президент на АО „ОRGRES” и бизнес мениджъри от ELO Mobility, със седалище Берлин, представиха основните технически характеристики на електроавтобусите и акцентираха върху ползите от развитието на бранша тук. Реализирането на проекта би разкрило  нови работни места, а електроавтобусите биха осигурили и допълнителни преимущества, като ефективността им ги прави изключително надеждна и иновативна инвестиция. Заради добрата локация и перспективна инфраструктура, град Панагюрище има всички необходими предпоставки за изграждането на такова предприятие.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки изказа положителните си впечатления от представянето на възможността, която може да се окаже знакова за града. „За мен е предизвикателство изграждането на завод за електроавтобуси. Това е бъдещето, към което трябва да се стремим и аз ще бъда горд ако поставим началото в Панагюрище”, заяви той и допълни, че ако започнат преговори за реално осъществяване на проекта, гарантира пълна подкрепа от страна на Общинското ръководство.

 

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn