Обсъдиха публично новия бюджет на Община Панагюрище 

Това е и водещата тема в новия брой на вестник „ОБОРИЩЕ“.

Публично обсъждане на проекта на бюджета на Община Панагюрище за 2021 година се проведе на 10 февруари в камерната зала на Театър Дом-паметник. На срещата присъстваха председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, кметове на кметства, общински съветници, началник отдел „Финансово-счетоводна дейност и бюджет“ в община Панагюрище Цветана Якова, служители на Общинска администрация, жители на община Панагюрище.

Кметът Белишки откри обсъждането, като запозна присъстващите с основните акценти в проектобюджета за 2021 година.

Това е първият бюджет, който се разработва и, надявам се, успешно ще изпълним, в условията на КОВИД криза с много предизвикателства пред всички нас, но въпреки всичко ние сме спазили цялата бюджетна процедура, цялото законодателство, което действа в Република България. Както винаги проектобюджетът е изготвен на база на анализ и реално изпълнимите приходи и бюджетни приходи. В бюджета имаме и една доста амбициозна капиталова програма, която е в размер на 9 018 002 лева, от които субсидията, която сме получили от Републиканския бюджет 534 800 лева, собствени приходи  3 922 280лв., средства от Европейско финансиране – 4 560 922 лева“, каза градоначалникът Белишки.

Какви въпроси бяха поставени и какви позиции изразиха присъстващи на обсъждането, може да прочетет само на страниците на печатното ни издание.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn