Обучението на членовете на СИК ще се проведе на 17 октомври

Обучението на членовете на Секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 25 октомври местни избори ще се проведе на 17.10.2015 г. (събота) от 10.30 часа в големия салон на Театър Дом-паметник, съобщават от Общинска избирателна комисия Панагюрище.
Според решението на ЦИК квотите за общо 259 членове на СИК бяха разпределени както следва: 92- ГЕРБ, от тях 29 на ръководни постове /председател, заместник председател и секретар/, 43-БСП, от тях 15 на ръководни постове, 25-Реформаторски блок, 9 на ръководни постове, 12- АБВ, 4 в ръководството на комисиите, 20- Патриотичен фронт,7 на ръководна позиция, 40 – ДПС,14 на ръководни позиции, 12 – АТАКА, от тях 4 на ръководни постове, ББЦ – 15, от които 5 в ръководството на секционните избирателни комисии.
На предстоящите избори за кметове и общински съветници и за националния референдум на 25 октомври ще се гласува в 29 избирателни секции на територията на община Панагюрище. От тях 19 в града и 10 в селата от общината, по две в Оборище и Попинци, по една в Баня, Бъта, Елшица, Левски, Панагюрски колонии, както и една сборна за Поибрене и Сребриново. Всички секционни комисии ще са с 9 членове, само на Панагюрски колонии комисията ще е седемчленна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn