Обучение на деца от „Пролет“ проведоха експерти на ‚Асарел-Медет“АД във връзка със Световния ден за безопасност и здраве при работа

Днес, 28 април, е Световният ден за безопасност и здраве при работа.  Денят се отбелязва всяка година от Международната организация на труда (МОТ) и синдикалните движения. „Асарел-Медет“АД  е сред компаниите, които традиционно отбелязват деня и насочват вниманието към темата безопасност и здраве при работа. Тази година Информационният център на „Асарел-Медет“ АД организира обучение на  деца от ДГ „Пролет“.

Какви са опасностите и рисковете в нашето ежедневие? Как да се пазим и как да окажем първа помощ, ако това се наложи? Това бяха само част от въпросите, които служители от отдел „Безопасност и здраве при работа“ в „Асарел-Медет“АД обсъдиха с децата от група „Слънце“ на Детска градина „Пролет“ в Панагюрище по време на обучителна демонстрация, която се проведе на 26 април в Информационния център на дружеството. Хлапетата задаваха своите въпроси на инспектор „Аварийно-спасителна служба“ инж. Красимир Кръстев и медицинска сестра Нонка Шишкова-Гушмакова – здравен инспектор, които с готовност споделиха някои професионални тайни с любопитните малчугани.
1 pomostДецата се включиха в демонстрациите по оказване на първа помощ, правене на превръзки и бяха много активни по време на открития урок.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn