Общината стимулира местни творци

В Деня на народните будители – 1 ноември, Община Панагюрище стартира процедура по набиране на кандидати за финансиране на произведения на изкуството на местни творци за 2017 година по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. Срокът за представяне на проектите e до 28 февруари 2017 година. Условията са:

– Да кандидатстват за финансиране творци, родени или с адресна регистрация в община Панагюрище.

– Финансират се проекти свързани със: създаване, съхраняване и разпространение на научни изследвания, документални издания, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на общината и художествена литература, възстановки, спектакли и други, свързани със значими събития, включени и в културния календар на Община Панагюрище.

– Може да кандидатстват физически или юридически лица.

–  Културните организации и творци могат да кандидатстват в една сесия с един проект.

Община Панагюрище получава 20% от тиража  на  книгите,  които ще бъдат предназначени за рекламна дейност и награди. За отпечатването на книги е препоръчително да има редактор, който да поема отговорност за   достоверността или художествеността на текстовете. Заявления за кандидатстване и подробна информация за проекта са достъпни на сайта на Община Панагюрище. Одобрените проекти ще бъдат публикувани на сайта на Община Панагюрище до 24 март 2017 година.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn