Община Панагюрище закупи нов специализиран автобус за хората с увреждания

Чисто нов специализиран пътнически микробус осигури Община Панагюрище за нуждите на потребителите на Дневния център за възрастни хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян“ .  Превозното средство е на стойност 56 770,00 лева /без ДДС/. Вътрешното оборудване е изцяло адаптирано за транспорт на хора със специфични нужди, разполага с платформа и място за инвалидни колички. С истинско вълнение потребителите и екипа на Центъра посрещнаха новата придобивка.

2222Доставката на транспортното средство се състоя днес, 17 ноември,  и на събитието присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът „Хуманитарни дейности” Галина Матанова.  „Наша отговорност е да направим живота на тези хора по-лек, така че всички тези социални неравности, които се получават, да бъдат преодоляни. Смятам, че и занапред ще продължим заедно да следваме тази политика“, каза градоначалникът Белишки и благодари на заместник-кмета Галина Матанова, която, по думите му, е генератор на развитието на социалните  услуги в община Панагюрище.

img_0733 1 3333„Това е една придобивка от общността за общността. Отношението към хората е най-важната наша политика. Надявам се, че всички заедно вече имаме това, което вие си пожелахте!”,заяви на свой ред ресорният заместник-кмет на община Панагюрище.

Директорът на Центъра Савка Гешанова не прикри вълнението си: „Това е една наша сбъдната мечта. Това е една придобивка не само за Дневния център, а за цялата община, и аз ви уверявам, че ще се използва от всички хора, които имат потребност. 7yyyЧрез закупуването на този специализиран бус, вие ни давате свободен достъп до повече места, които бихме искали да посетим. Благодаря ви за доверието!”.

Както бе обявено през септември при обявяване на обществената поръчка, закупуването на транспортното средство е с цел повишаване качеството на услугата Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян“.  От името на потребителите в ДЦВХУ  „Св. св. Козма и Дамян“ Мария Стойнова благодари за новата придобивка и за грижите, които Община Панагюрище полага за хората с увреждания.

msДневният център за възрастни хора с увреждания в Панагюрище бе открит преди пет години. Той е с капацитет от 20 места. Потребители на услугата са  хора с различен вид и степен на увреждания. В Центъра се предоставят медицински и социални услуги, които осигуряват условия за обслужване на клиенти през деня, съобразно на потребностите им от рехабилитация, психологична подкрепа, лични контакти и социални умения в приятелска и близка до реалната среда. За някои от потребителите ползването на тази социална услуга е единствената им възможност  да се включат в обществения живот и да преодолеят социалната изолация.img_0773

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn