Община Панагюрище за осми път се включва в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“

Една полезна кампания се провежда за осми път тази година – инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“, подкрепяна от Министерството на околната среда и водите. Досега общините са били основен партньор, чието съдействие винаги е било от съществено значение.

Ръководството на община Панагюрище, Ви кани да се включите в инициативата на bTV „Да изчистим България заедно“.

На територията на община Панагюрище местата, включени в акцията са: исторически парк „Априлци“, пешеходната алея от изхода на града до „Оптикоелектрон”, устие на река Луда Яна, с. Попинци.

На 15 септември 2018 г., събота, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Акцент в инициативата е Денят на голямото почистване. Целта на кампанията е да мотивира голям брой хора за участие в акции за почистване,  да бъдат събрани голямо количество отпадъци, които замърсяват околната среда и да се увеличи броя на почистените терени. Необходимо е да се изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Изберете междублокови пространства, обществени паркинги, паркове, градинки, детски и спортни площадки, нерегламентирани сметища на територията на общината или онова свидно за Вас място, което посещавате и искате да запазите.

Очакваме да се включите като участници в инициативата, защото осигуряването на по-чиста, здравословна и приятна околна среда за гражданите е наша грижа и приоритет.

Очакваме да ни уведомите за Вашата организация за посочения ден като Общината има готовност да предостави материали за почистване (ръкавици и чували). Екипи на ОП „ЧИСТОТА“ ще извозят заявените от Вас събрани отпадъци.

Телефон за контакт: 0357/ 632 18.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn