Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ с внимание към възрастните хора

В Международния ден на възрастните хора, който се отбелязва днес, 1 октомври, 110 възрастни хора от община Панагюрище ще получат пакети с харнителни продукти, лични предпазни средства и дезинфекционни препарати, дарени от „Асарел-Медет“ АД и доставени до домовете им от екипа на Домашен социален патронаж. До всички клубове за пенсионери и лица с увреждания са изпратени поздравителни адреси. Празнична програма и празничен обяд ще зарадват потребителите на ДЦПЛУ „Св. Св. Козма и Дамян“.

Община Панагюрище води активна социална политика, като разширява и надгражда непрекъснато услугите, които предоставя на възрастните хора за подобряване на благосъстоянието им и повишаване качеството на живот. През настоящата година Общината разшири обхвата на потребителите на социални услуги на Домашен социален патронаж и Обществена трапезария. Домашен социален патронаж извършва доставки по домовете на храна, лекарства, съдейства при заплащане на електрическа енергия, вода, телефон, като извършва и други услуги на възрастни хора и хора с увреждания.

Телефоните за връзка с Домашен социален патронаж са 0886 609 444 – ръководител звено „Домашен социален патронаж“ и 0885 733 731 – социален работник в Домашен социален патронаж.

Всички имаме близки и познати възрастни хора. Можем днес, и не само днес, да бъдем съпричастни към нуждите им – да споделим добри думи, да окажем подкрепа за дейности от бита. Времето, в което живеем, поставя всички ни пред сложна ситуация. Пандемията от COVID-19 е актуалното доказателство. Въпреки това, ние вярваме, че заедно, с подкрепа и грижа едни към други, ще се справим, споделят от Община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn