Община Панагюрище подготвя поредица от инициативи в Европейската седмица на  мобилността

Община Панагюрище се включва за пореден път с програма в Европейската седмица на мобилността. Кампанията се провежда всяка година, в периода от 16-ти до 22-ри септември, в цяла Европа по инициатива на Европейската комисия и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“. Координатор на национално ниво е Министерството на околната среда и водите. През 2020 година Европейската седмица на мобилността ще е фокусирана върху темата „Чиста мобилност за всички“, като мотото е „Избери как да се придвижиш“.

Община Панагюрище подготвя поредица от инициативи в Европейската седмица на  мобилността, която ще протече под надслов „Избери как да се придвижиш“.
Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността 2020 в община Панагюрище е отворен документ и всеки, който има желание, може да се включи със собствена инициатива, като се обади на телефон: 0878 820990 или пише на e-mail: obrazovanie_pan@abv.bg до 8 септември.
Кампанията цели насърчаване и използване на устойчив транспорт,  възможностите за подобряване на качеството на въздуха и шумовото замърсяване – фактори за по-добро качество на живот.
Кампанията предоставя възможност на сдружения, организации, училища, детски градини, публични институции, бизнес и заинтересовани граждани да се включат и обединят усилията си в превръщането на общината ни в по-добро място за живеене.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn