Община Панагюрище подкрепи инициативата ”Победителите” на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“

На 25.02.2024г. в зала ”Арена Асарел” се проведе волейболен турнир „Ние сме“ – шесто издание на инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания.

Състезателите от осемте отбора, включили се в турнира, поздрави ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски. Той подчерта, че здравето е най-важно за всеки човек и затова Община Панагюрище подкрепя всяка инициатива, насочена към здравната култура.

Д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център към МБАЛ „Уни Хоспитал“- Панагюрище, припомни, че ракът не е присъда, а диагноза.

Д-р Кръстева е инициатор на кампанията „Победителите” и за поредна година събра в зала „Арена Асарел” пациенти, техни близки и здравни специалисти.

Сред участниците в спортното събитие бяха легендарният волейболист Найден Найденов,  талантливият български футболист  от недалечното минало Георги Велинов, известният травматолог д-р Михаил Илиев.

Според всички,  благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи, пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.

Водещ на волейболния турнир беше  емблематичният Иво Райчев.

Накрая и 8-те отбора получиха купи, а състезателите им медали. Най-добре се представи тимът на „Светците”. Отборът получи специалната награда на името на Петьо Петков.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn