Община Панагюрище подписва меморандум за сътрудничество с грузинската Болниси

Да бъде сключен меморандум за сътрудничество между Община Панагюрище и  , съгласие за това дадоха общинските съветници на заседанието на местния парламент, провело се на 23 април. Одобрен бе текстът на меморандума, а кметът на община Панагюрище бе  упълномощен да го подпише.

Предложението за подписване на меморандума за сътрудничество е постъпило в община Панагюрище от кмета на грузинската община Давит Шеразадишцили. „Подписването на меморандума ще даде възможност на двете общини да инициират и реализират съвместни проекти, да си сътрудничат и обменят опит в различни области на социалния, икономическия и културния живот”, аргументира предложението в зала кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Болниси е град в Долна Картли, Грузия, показа справка в свободната енциклопедия Уикипедия. Разположен е на брега на река Машавера, на около 30 km югозападно от столицата Тбилиси. Към 2014 г. населението на града е 11 600 души. Болниси е аграрен град.

Развито е винопроизводството, има заводи за консерви, млечни продукти и строителни материали. Близо до града е разположено Маднеулското находище на цветни метали, от което се добива главно медна руда. Южно от Болниси се намира най-старият храм в Грузия – Болниския Сион , построен през 5 век.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn