Община Панагюрище призова да подкрепим „Часът на Земята“

От името на международната природозащитна организация WWF, Община Панагюрище отправя покана за присъединивяне към 14-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива „Часът на Земята“, което ще се проведе на 27 март 2021 г. събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч.

Фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазване на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF заяви желанието и амбицията да стартира дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.
В България кампанията „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. В знак на съпричастност за час притъмняваха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството, Парламентът, БНБ и много други.
Предвид епидемичната обстановка в страната, тази година празникът ще бъде отбелязан с онлайн концерт с български изпълнители и с угасване на светлините у дома.

За повече подробности за кампанията посетете линка:

https://mechki.spasetedivatapriroda.bg/?utm_source=email&utm_medium=municipalities&utm_campaign=EH-2021&mc_cid=d55ac5668f&mc_eid=45cbfd2193

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn