Община Панагюрище разработи програма за провеждане на Европейската седмица на мобилността

И през настоящата година Община Панагюрище се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16-ти до 22-ри септември.

Община Панагюрище отправи покана за партньорство при разработването на програма за провеждане на Европейската седмица на мобилността до всички образователни институции, младежки и спортни организации, сдружения и бизнес.

Детска градина „Райна Княгиня“, Детска градина „Брезичка“, Детска градина „Първи юни“, Основно училище „Двайсти април“, Основно училищe „Проф. Марин Дринов“, Основно училище „Отец Паисий“, село Попинци, Основно училище „Свещ. Недельо Иванов“, село Поибрене, Средно училище „Нешо Бончев“, Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, Районно управление – Панагюрище към Областна дирекция на МВР – Пазарджик, Туристическо дружество „Бунай“, „Асарел-Медет“ АД се включиха със свои инициативи и станаха партньори в общинската програма.

През 2018 година Европейската седмица на мобилността в фокусирана върху темата „Мултимодалност“, като мотото е „Комбинирай, движи се!“.

Кампанията цели насърчаване и използване на устойчив транспорт, като по този начин инициативата популяризира и ползите за околната среда и здравето на хората, по-добрата визия на градовете и умното придвижване сред населението, възможностите за подобряване на качеството на въздуха и шумовото замърсяване – фактори за по-добро качество на живот.

Кампанията предоставя възможност на сдружения, организации, училища, детски градини, публични институции, бизнес и заинтересовани граждани да се включат и обединят усилията си в превръщането на града, който населяват в по-добро място за живеене.

Програмата на Община Панагюрище за провеждане на Европейската седмица на мобилността в Панагюрище е отворен документ и всеки, който има желание може да се включи със собствена инициатива.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn