Община Панагюрище разработи Система за мониторинг, контрол и оценка на Стратегията за развитие на социалните услуги в общината

Общински съвет-Панагюрище да приеме Система за мониторинг, контрол и оценка на Стратегията за развитие на социалните услуги в община Панагюрище 2016-2020 година. Такова предложение отправя към местния парламент заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ в Община Панагюрище Галина Матанова. През април градският парламент прие разработената от Общинска администрация Стратегия за развитие на социалните услуги в община Панагюрище 2016-2020 година, припомня ресорният заместник-кмет.  Общинската стратегия предвижда развиването на модерна, ефективна система от социални услуги, които поставят в своя център ползвателя, отговаря на нуждите на общността, осигурява равен достъп и непрекъснато подобрява своето качество.

В периода на изпълнение на Стратегията е необходимо да бъде приложен и механизъм, чрез който да се осъществява контрол и да се отчита напредъкът по поставените цели  и задачи по отношение развитието на социалните услуги за деца и социалните услуги за възрастни хора в общината, се уточнява в предложението. На вниманието на местните народни избраници е представена и самата Система за мониторинг, контрол и оценка. Нейната цел е да дава информация за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги. Цели се още насърчаване на публичността и отчетност на предприетите действия.

Предстои Общински съвет-Панагюрище да се произнесе по предложението на местната администрация.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn