Община Панагюрище се включва активно в Седмицата на мобилността

С поредица от събития Община Панагюрище ще се включи в Европейската седмица на мобилността. Общинската програма през Седмицата, която ще се проведе от 16 до 22 септември, е изготвена съвместно с образователни и социални институции, младежки, спортни организации и Обединен детски комплекс.
Седмицата на мобилността стартира на 16 септември от 17 часа, когато ще се проведе шествие „Избери. Промени. Комбинирай.“, каквото е и мотото на тазгодишната кампания. В шествието ще се включат състезатели и треньори от спортните клубове по маршрут: стадион „Орчо войвода“, през централния площад „20-ти април“ до ул. „Цар Освободител“.

Официалното откриване на Седмицата на на мобилността ще бъде направено с откриване на обект „повдигната пешеходна пътека“ пред входа на СОУ „Нешо Бончев”.От началото на месец септември  Община Панагюрище монтира четири повдигнати пешеходни пътеки в града, от които две на ул. „Нистор Ружеков“, на пресечките с ул. „Никола Мареков“ и „Панайот Хитов“, една ул. „Цар Освободител“ /на входа на Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ и една на ул. „Павел Хаджисимеонов“ – на изхода на Панагюрище в посока Стрелча.
Детските заведения и училища ще организират поредица от информационни и интерактивни занимания като пешеходна разходка на родители с деца и насърчаването им да отидат до детската градина с алтернативен на автомобила транспорт; изложби, изграждане на еко кътове, рисунка на асфалт, арт ателие. В училищата по-големите ученици ще учат по-малките на основни правила за пресичане. Ще се проведат състезания с велосипеди, велообиколки, туристически поход, традиционна обиколка на яз. „Батак”, съвместно с Ротари клуб-Панагюрище, подвижни игри, образователни часове и др.
На 22 септември ще бъде спряно движението на моторни превозни средства по маршрута пл. „20- ти април“ – ул. „Д-р Лонг”-ул. „Цар Освободител” –пл. „Цар Освободител” в интервала от 10 до 13 часа. По същото време ще е и празничното шествие по повод 107 години от обявяването на България за независима държава.

Цялата програма за Седмицата на мобилността може да видите тук: http://www.panagyurishte.org/images/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%20%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%86%D0%B0%20%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%202015.pdf.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn