Община Панагюрище се включва в Европейската седмица на мобилността

И през настоящата година Община Панагюрище се включва в Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16-ти до 22-ри септември, съобщават от местната администрация. Община Панагюрище отправи покана за партньорство при разработването на програма за провеждане на Европейската седмица на мобилността до всички образователни институции.

Детска градина „Райна Княгиня“, Детска градина „Звънче“, Детска градина „Брезичка“, Детска градина „Първи юни“, Детска градина „Пролет“, Детска градина „Мечо Пух“, село Оборище, Детска градина „Яна“, село Попинци, Средно училище „Нешо Бончев“, Основно училище „Двайсти април“, Основно училище „Отец Паисий“, село Попинци, Основно училище „Свещ. Недельо Иванов“, село Поибрене, Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище се включиха със свои инициативи и станаха партньори в общинската програма  /повече за предвидените инициативи – прочетете тук/.

През 2017 година кампанията се фокусира върху темата „Чиста, споделена и интелигентна мобилност“ и ще протече под мотото „Заедно стигаме по-далеч“.

След поредицата инициативи Седмицата на мобилността ще приключи със спиране на движението на моторни превозни средства от 10:30 до 13:00 часа по маршрута пл. „20-ти април“–
ул. „Д-р Лонг“–ул. „Цар Освободител“–пл. „Цар Освободител“. По същото време ще е и празничното шествие по повод по повод 109 години от обявяването на Независимостта на България.

Кампанията предоставя възможност на сдружения, организации, училища, детски градини, публични институции, бизнес и заинтересовани граждани да се включат и обединят усилията си в превръщането на града, който населяват в по-добро място за живеене. Програмата на Община Панагюрище за провеждане на Европейската седмица на мобилността в Панагюрище е отворен документ и всеки, който има желание може да се включи със собствена инициатива.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn