Община Панагюрище се включва с разнообразни инициативи в Европейската седмица на мобилността

МОСВ даде началото на кампанията за „Европейската седмица на мобилността `2019“, която се организира всяка година от Европейската комисия. Европейската седмица на мобилността призовава за промяна в поведението ни и търси по-устойчиви транспортни решения и по-добро качество на въздуха. Със посланията си кампанията е обединяващ фактор за местните власти, институциите, бизнеса, неправителствения сектор, за да живеем с грижа за околната среда в комфортни и чисти градове.

Тази година „Европейската седмица на мобилността“ се провежда в периода 16-22 септември и е на тема „Безопасно ходене и колоездене“ под мотото „Върви с нас“.

МОСВ като национален координатор за провеждането на кампанията подкрепя и насърчава участието на българските общини – като свидетелство за желанието на местните власти да подобрят качеството на живот на гражданите като ограничат последствията от натоварения трафик, предоставяйки по-добри и екологични възможности за придвижване в градовете.

Община Панагюрище изпълнява постоянни мерки в посока безопасно придвижване по улиците на територията на града и населените места на общината. Както в предишни години, така и през 2019 година Общината се включва активно с поредица от инициативи в Европейската седмица на мобилността.

Ръководството на Община Панагюрище, със специални писма, отправи покана до всички  образователни и социални институции, младежки организации и ЦПЛР, които се включиха със свои инициативи и станаха партньори в общинската програма. Програмата за провеждане на Европейската седмица на мобилността в Панагюрище е отворен документ и всеки, който има желание може да се включи със собствена инициатива.

 ПРОГРАМА ЗА СЕДМИЦАТА НА МОБИЛНОСТТА В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn