Община Панагюрище стимулира местни творци

Продължава процедурата по набиране на кандидати за финансиране на произведения на изкуството на местни творци за 2018 година по проект „Панагюрище – духовност и творчество в едно“, съобщиха от местната администрация. Срокът за представяне на проектите e до 28 февруари 2018 година.

Условията са:

1.Творци, родени или с адресна регистрация в община Панагюрище.

2.Културни институти, неправителствени организации и творчески сдружения, регистрирани на територията на община Панагюрище.

3.Финансират се проекти свързани със:

– Създаване, съхраняване и разпространение на научни изследвания, документални издания, опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на общината и художествена литература.

– Възстановки, спектакли и други, свързани със значими събития, включени и в културния календар на Община Панагюрище.

4.Културните организации и творци могат да кандидатстват в една сесия с един проект.

Община Панагюрище получава 20% от тиража  на  книгите,  които ще бъдат предназначени за рекламна дейност и награди. За отпечатването на книги е препоръчително да има редактор, който да поема отговорност за   достоверността или художествеността на текстовете. Заявления за кандидатстване и подробна информация за проекта са достъпни на сайта на Община Панагюрище. Одобрените проекти ще бъдат публикувани на сайта на Община Панагюрище до 24 март 2018 година.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn