Община Панагюрище ще бъде подпомогната от правителството с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна

14 милиона лева отпусна правителството на днешното си редовно заседание за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини и за изграждането на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на заседанието на кабинета, на което присъстваха кметове, издигнати от различни политически партии. Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.

Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева от правителството днес получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе. Отделно по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане кабинетът подпомогна община Панагюрище с 2,5 млн. лева за почистване на речното корито на река Луда Яна.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn