Община Панагюрище ще кандидатства по проект „Красива България“ за „Преустройство на сграда в Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня“

На извънредното си заседание днес, 10 януари, местният парламент даде съгласието си Община Панагюрище да кандидатства с проектно предложение „Преустройство на сграда в Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня“  по проект “ Красива България“ за кампания 2019 година. Проектното предложение е с общ бюджет 390 490.00 лева. Съгласно условията за допустимост  за всяко проектно предложение с решение на Общински съвет се определя точен процент на съфинансиране на обекта. С решението на Общински съвет,  Община Панагюрище ще осигури съфинансиране по проекта в размер на 69.3%, или 270 610 лева, 119 880 лева са по проект “ Красива България“.  Предназначението на обекта няма да се променя минимум 5 години след изпълнението по проект “ Красива България“.

Срокът за кандидатстване е 18.01.2019г.

Проектното предложение предвижда преустройство на бивш филиал на ДГ”Пролет” в Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня. В рамките на съществуващото застрояване ще се обособят два отделни обекта, които ще са функционално самостоятелни. Общи ще са административните им части, битовите помещения и стаята за почивка. Ще бъде благоустроено и площадното пространство.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn