Община Панагюрище ще кандидатства по нов социален проект с еврофинансиране

Община Панагюрище ще кандидатства с проектно предложение по процедура „Независим живот” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Съгласието си за това даде Общински съвет – Панагюрище на своето заседание във вторник, 8 декември. Проектното предложение ще бъде в подкрепа на дейността на звеното към Домашния социален патронаж в община Панагюрище, създадено по процедура „Помощ в дома” за почасово предоставяне на услуги в домашна среда. Община Панагюрище ще поддържа услугите за социално включване в домашна среда за срок не по-малък от 6 месеца без прекъсване, след одобряване на окончателния доклад по проекта, с изключение на непредвидени обстоятелства.
По настоящата схема размерът на възможността за безвъзмездната финансова помощ е минимален размер 80 000 лева, максимален 500 000 лева. Не се изисква съфинансиране от съответния кандидат, в случая Община Панагюрище.

След направения от отдел „Хуманитарни дейности” в Общинска администрация задълбочен анализ, ние се готвим за максималния размер 500 000 лева”, каза заместник-кметът Галина Матанова.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn