Община Стрелча организира коледна благотворителна инициатива за деца в неравностойно положение

За девети пореден път в община Стрелча беше организирана коледна благотворителна вечер „Стрелчанска Коледа 2015” за деца сираци, полусираци и деца с увреждания. По традиция патрон на инициативата е кметът на общината.
66015_1654242494854776_5550695266332513089_nПрограмата включваше коледен базар и кулинарна изложба пред читалище „Просвещение”, на които се предлагаха ръчно изработени сувенири, играчки, картички, сурвачки и кулинарни изделия. По-късно през деня започна благотворителен концерт, който за първи път се проведе в читалищния салон. В него се включиха децата от ОДЗ „Д-р Стайко Стайков, НУ  „Паисий Хилендарски и СОУ „Св.Св.Кирил и Методий, самодейни състави от НЧ „Просвещение“, Стрелча и НЧ „Зора” в с.Дюлево.
„Благотворителността е една от най-хуманните и смислени дейности. Благодарение на благотворителността се спасяват човешки животи, дава се здраве, надежда и шанс за по-добро бъдеще на изпаднали в нужда деца. kmet strБлаготворителността е един от начините да направим средата, в която живеем наистина по-добра. Затова и тя е част и неотменна кауза за община Стрелча. Защото само всички заедно можем да направим живота на децата в неравностойно положение достоен.“, каза в приветственото слово, с което откри концерта кметът на общината Стойно Чачов. Градоначалникът връчи финансова помощ на осем новородени деца, а общата сума от дарения и продажби достигна 2375 лв.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn