Общинската съветничка Динка Ганчева обясни защо е гласувала против бюджета

Общинската съветничка от БСП Динка Ганчева бе сред петимата местни парламентаристи, които дадоха отрицателен вот при гласуването на бюджета на Община Панагюрище за 2016 година на заседанието в четвъртък. Ганчева взе първа думата при дебатите по бюджета и изрази несъгласие относно броя на щатните бройки в кметствата в община Панагюрище. Според съветничката трябва да се възстановят двете пълни щатни бройки, защото административните задължения в кметствата били големи, а служителите – недостатъчно. Според Ганчева кметовете по населени места също не одобрявали редуцирането.

Кметът Никола Белишки възрази на това твърдение и припомни, че на 11 ноември миналата година, веднага след като кметовете на кметства официално встъпиха в длъжност, е проведена работна среща с тях. По време на нея е обсъден и въпроса с числеността на служителите в кметствата. Още тогава е коментирана невъзможността за увеличаване на броя им, а кметовете са изразили съгласие. Градоначалникът показа и документа от срещата, на които кметовете лично са поставили подписите си.

Отношение по въпроса взе и кметът на Бъта Георги Александров. Той потвърди за проведената среща и изясняването на въпроса с числеността на служителите в кметствата. Коментира, че ако все пак би имало възможност да се възстановят двата щата, би било добре за работата в кметствата. Отхвърлено бе и другото предложение на Динка Ганчева, а именно от предвидените разходи за културния календар на Община Панагюрище да бъдат насочени средства за увеличаване на целевите субсидии на читалищата по населени места.
След гласуването на бюджета Ганчева отново се изказа от трибуната. Този път, за да се аргументира, че е гласувала с „Против”, защото предложенията й не са приети.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn