Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през миналата 2021 година

На 5 януари, Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през миналата 2021 година. Тази своеобразна класация екипът на библиотеката прави за седма поредна година.

В заемна за деца това е Мирослав Иванов Терзийски, на 2.7 месеца, възпитаник на ДГ“Пролет“, група „Мики Маус“. С помощта на мама и тате той е прочел 54 книжи през миналата година, а любимото му четиво са приказките.

Ти си един изключителен пример и аз ти се възхищавам!“- каза директорът на книжния храм Стефан Рапонджиев.

 

Най-активният читател в заемна за възрастни е Антоанета Димитрова Спасова от гр.Пирдоп, медицинска сестра в МБАЛ“Уни Хоспитал“. Тя е прочела 259 книги от фонда на панагюрската библиотека.

 

Обичам книгата, българския език и хубавата история, защото за да се съхраним като нация е много важно да ценим книжовността, която ни е запазила през годините. Вашата библиотека е прекрасна, винаги предлага нещо ново и аз съм щастлива, че имам възможността да се ползвам от богатия ви книжен фонд“- сподели г-жа Спасова.

Рапонджиев благодари на най-верните читатели на библиотеката и им пожела да продължават да бъдат все така четящи. Двамата получиха за подарък книги и безплатен абонамент за библиотеката през 2022 година.

Новозаписаните читатели в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през 2021 година са 788, от тях 360 деца и 428 възрастни, сочи статистиката на книжния храм.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn