Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през миналата 2018 година

Днес, 9 януари, Общинска библиотека „Стоян Дринов” отличи най-активните си читатели през миналата 2018 година. Тази своеобразна класация екипът на библиотеката прави за четвърта поредна година.

В заемна за деца това е 10 годишната Петя Захариева, ученичка в ОУ “ Проф. Марин Дринов“,  която е прочела 112 книги. Тя получи в дар книжка с български народни приказки, защото в тях е мъдростта и знанието.”Сигурен съм, че с удоволствие ще ги прочетеш”, каза директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев и пожела: ”Продължавай все така, защото ти си един прекрасен стимул за всички деца, да идват по-често в библиотеката, да четат и да се учат като теб”.

Най-активният читател в заемна за възрастни е диригентът на смесен хор при НЧ”Виделина-1865”, гр. Панагюрище Анета Калпакова, която е прочела 166 книги. Подаръкът за нея бе луксозен албум „75 години Исторически музей- Панагюрище”. „Бъди такава каквато си,  продължавай да ни радваш и да четеш”, пожела Рапонджиев.

Двете дами получиха и безплатен абонамент за библиотеката през 2019 година.

Новозаписаните читатели в Общинска библиотека „Стоян Дринов” през 2018 година са 1 015, от тях 468 до 14 годишна възраст.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn