Общинска избирателна комисия – Панагюрище прекрати пълномощията на общинската съветничка Динка Ганчева

Общинска избирателна комисия (ОИК) – Панагюрище взе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на общинския съветник от групата на БСП Динка Атанасова Ганчева, на основание чл. 30, ал.6 във връзка с чл. 30, ал. 4, т.5 от ЗМСМА.

До мярката се стига след постъпило писмо № ОС- 01-65/11.09.2019 г. от председателя на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, с което той иска прекратяване на пълномощията на Ганчева заради нарушаване на разпоредбата по чл. 30, ал.4, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ и чл. 18, ал.1, т.10 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Панагюрище. Към писмото си Калоянов е приложил и съответните заверени копия на присъствени списъци от проведените редовни заседания на Общински съвет за месеците май, юни и юли, на които съветничката не се е явила.

С официално уведомление Динка Ганчева е била известена на 12 септември за предприетите спрямо нея действия от председателя на местния парламент, но не се е възползвала от регламентирания тридневен срок за възможността да направи писмено възражение пред ОИК – Панагюрище.

В следствие на това ОИК – Панагюрище взе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на Ганчева. На нейно място в местния парламент влиза Стоян Георгиев Палийски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn