Общинският пазар в Панагюрище остава затворен

Общинският пазар в Панагюрище остава затворен за неопределен период. Това става ясно от заповед на управителя на „ Пазари и паркинги” ЕООД Соня Калпакова от 10. 04. 2020 год., която допълва нейна заповед от 11.03.2020г.

Пазарът в Панагюрище няма да бъде отворен, категоричен бе и кметът на община Панагюрище Никола Белишки по време на провелата се днес пресконференция в общината.

Сред мотивите на управителя на „Пазари и паркинги” ЕООД, Соня Калпакова, освен липсата на достатъчно персонал, който да обезпечи ограниченията са още това, че конструкцията на съоръженията на пазара не позволява да бъде затворена, защото към всяка търговска маса има вход, ще се наложи да се избира, кой точно да посети пазара, защото всички търговци са еднакво засегнати, а това са хора, които редовно, от години посещават пазара в Панагюрище . Освен това наложената мярка за пазаруване с предимство на лица над 60 години от 08:30 до 10:30 часа, също би предизвикала смущение на дейността. Калпакова е проверила как ще процедират с пазарите в други градове в страната. Някои от тях отварят само за производители от общината, в която се упражнява търговската дейност. Големи пазари като този в Димитровград няма да работят до края на обявеното извънредно положение в страната. Ситуацията е същата в Златица, Копривщица, Карлово и др.

               „ПАЗАРИ И ПАРКИНГИ” ЕООД

                                   З А П О В Е Д

 

№ 4 / 10. 04. 2020 год.

за допълнение на Заповед № 3 от 11.03.2020 год.

 

На основание чл.63, ал.4 от Закона за здравето, Заповед NoРД-01-117/08.03.2020г. и Заповед NoРД-01-118/08.03.2020г. на Министерство на здравеопазването , взети решения на заседанието на Областния оперативен щаб и с оглед обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването /COVID-19/

НАРЕЖДАМ:

Допълвам Заповед №3 от 11.03.2020 година като добавям: -забрана за извършването на всякаква търговска дейност на територията на  “ Пазари и паркинги“ ЕООД гр. Панагюрище, както в съботния пазарен ден, така и за всички останали дни през седмицата за неопределен период.

Срок за изпълнение на заповедта –до отмяна.

 

Управител:

/С. Калпакова /

 

 

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn