Общинският ученически парламент към ЦПЛР- Панагюрище призова да подкрепим „Часът на Земята“ /видео/

Младежите от Общинския ученически парламент към ЦПЛР-Панагюрище отправят призив да се включим в „Часът на Земята“, на 26 март. В знак на съпричастност от 20,30 до 21,30 часа в събота, всеки може да загаси осветлението в дома си, както и ненужните електроуреди.

От стартирането си през 2007 г. Часът на Земята се разраства до едно от най-значимите световни движения за опазване на природата.

Но тази година, на 26 март 2022 г., Часът на Земята ще се проведе в особено критичен момент.

Множество правителствени и неправителствени организации, включително и WWF, призовават единодушно за по-решителни действия, за да може до 2030 г. да се обърне процесът на унищожаване на природата. Скоро световните лидери ще се съберат за Конвенцията на ООН за биологичното разнообразие COP27, за да изготвят нов глобален план за действие за опазване на природата през следващото десетилетие.

Защо е важен Часът на Земята 2022?

Работим за свят, в който да живеем в хармония с природата. Но това е възможно, само ако има мир между хората.

Светът отново пропада в лудостта на войната с невъобразими загуби. И за хората, и за природата.
 
Дълбоко сме натъжени от войната в Украйна и съчувстваме на всички, които тя засяга.
 
Изразяваме нашата дълбока солидарност и подкрепа за колегите ни, техните семейства и народа им. Мислите ни са с вас – бъдете силни и здрави!
 
Настояваме политици и международната общност да направят всичко възможно да спрат агресията и да наложат мир в Източна Европа.
 
В тези изпълнени с предизвикателства времена Часът на Земята е още една възможност да покажем съпричастност, да сме заедно, да се грижим един за друг, както и за дома, който споделяме.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn