Общински съвет утвърди тазгодишните носители на наградата „Учител на годината”

Със свое решение на провелата се днес, 22 май редовна сесия, Общински съвет – Панагюрище утвърди тазгодишните носителите на наградата  „Учител на годината”.

Преди да обяви имената на наградените, председателят на постоянната комисия ”Образование, култура младежки дейности и спорт” към местния парламент Георги Георгиев отправи поздрав към всички учители и културни дейци по повод предстоящия празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, като им пожела да имат най-вече здраве, много воля и упоритост, и много нерви, защото тяхната трудна и отговорна работа е онова, което строи бъдещето.”И, ако искаме бъдещето да бъде красиво и светло, нашите учители и културни дейци,  да работят така както трябва”, каза Георгиев.

 

В категория  „Предучилищно образование” за „Учител на годината бе определена Пенка Георгиева – старши учител в ДГ „Брезичка“.

В категория „Начален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“ бе определена Нора Барова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

В категория „Прогимназиален етап на основна образователна степен“ за носител на наградата „Учител на годината“  бе определена Пенка Пенева-Кокотанекова – старши учител в СУ „Нешо Бончев“.

В категория „Гимназиален етап на средно образование“ за наградата „Учител на годината“ бе определена  Иванка Талева- Мазнекова, старши учител в СУ”Нешо Бончев”.

 

За носители на наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“, директорите на образователните институции номинираха:

1. Лиляна Спасова – 36 год. педагогически стаж

2. Живка Андонова – 37 год. педагогически стаж

3. Пенка Милчева- 34 год. педагогически стаж

4. Васка Маринска – 40 год. педагогически стаж

5. Христина Димитрова – 40 год. педагогически стаж

6. Параскева Ангелкова- 39 год. педагогически стаж

6. Делка Чакърова – 40 год. педагогически стаж

7. Ангел Бързаков- 13 год. педагогически стаж

8. Лидия Ракова – 41 год. педагогически стаж

9. Величка Юрукова – 39 год. педагогически стаж

10. Анета Сапунджиева – 41 год. педагогически стаж

 

Всеки носител на званието „Учител на годината“ за 2018 година получава грамота и сума в размер на 400 лева, носителите на наградата „Принос на учителя към бъдещето на България“ получават брошка „Златен ритон“.

Наградите ще бъдат връчени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, по време на празничния концерт „СКАЗАНИЕ ЗА СЛОВОТО“ , в голямата зала на Театър Дом-паметник, на 23 май, от 18:00 часа.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn