Общински ученически парламент подпомогна семейство в затруднено положение

Доброволчеството е лична кауза, но и ценен опит. Доброволствайки, човек споделя и развива ценни умения – отговорност, работа в екип, комуникация.

В рамките на две седмици Общински ученически парламент към Център за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, с ръководител Цветелина Захариева, проведе благотворителен книжен базар под надслов „Купи книга – дари надежда”.

Със събраните средствата бяха  закупени дрехи, обувки, ученически пособия и неща от първа необходимост за тримата братя Денис, Стилян, Георги и тяхната майка, които живеят в неблагоприятни условия. С ентусиазъм и безкористност младите парламентаристи увлякоха в доброто си дело и други благодетели –  Димитър Попов, Цветелина Терзова и Надежда Борисова.

Всички закупени подаръци бяха връчени на семейството на 14 ноември, в Център за подкрепа за личностно развитие. Директорът на Центъра Недялка Наплатанова благодари на всички, включили се в каузата, като ги даде за пример за достойни граждани на общината.

За да засвидетелства подкрепата си към членовете и ръководителя на Общински ученически парламент, общинското ръководство изпрати Поздравителен адрес, чрез който изказа своите искрени благопожелания.

Благотворителният книжен базар бе първата инициатива на Общински ученически парламент, председателстван от Ралица Караколева за тази учебна година. Тя бе част и от Дни на духовността, посветени на будителството, които Община Панагюрище организира за шеста поредна година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn