Общият брой пациенти, заразени с COVID -19 в област Пазарджик към днешна дата е 2 834. Няма да се определя болница за прием само на пациенти с коронавирус

Общият брой пациенти, заразени с COVID-19 в област Пазарджик към днешна дата е 2 834, оздравели и изписани пациенти-920, починалите пациенти с COVID-19 в областта са 147. 153 са заразените с коронавирус до момента медици от областта, като 126 от тях вече са излекувани. В областта към момента 1515 души се лекуват вкъщи от заразата, а 1518 са поставени под карантина. Това съобщи на днешния брифинг на Областния оперативен щаб зам.-областният управител Йордан Кожухаров.

Няма да се определя болница за лечение само на Covid-19 пациенти, тъй като няма персонал затова, каза Кожухаров. Към момента заболеваемостта от коронавирус е 449 на 100 000 жители.

Ако положението продължи да се усложнява всички болници ще отворят нови легла в отделенията си.

Д-р Хюля Шериф от РЗИ оповести и това, че в момента хоспитализирани с Covid-19 са 252 -ма, със задоволително състояние, 23-ма има на интензивно лечение.

133 са свободните легла във всички болници на областта, като 4 от тях са триажни, заети са 42 от триажните легла в областта.

В Инфекциозно отделение 26 легла са заети, едно е свободно, 128 свободните във вътрешните отделения, а 182 пак там са заети.

Апелирам хората да не се насочват към Спешна помощ, без предварителна диагностика, трябва да питат личните си лекари дали да се насочват към Спешна помощ или не, каза Йордан Кожухаров.

Криза за лекари и легла в Спешното отделение в болницата в Пазарджик.Пациентите са принудени да чакат в коридора върху носилките на линейките, някои от тях чакат по 40 часа за прием.

Всичките 105 легла, разкрити в четирите отделения на болницата , вече са запълнени. Болницата се нуждае не само от лекари, но и от болногледачи, които да бъдат назначени на трудови договори.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn