Обявена е обществена поръчка за изграждане на първите 15 модерни и напълно оборудвани физкултурни салони, сред които ще е и този в панагюрското СУ „Нешо Бончев“

Обявени са обществените поръчки за изграждането на първите 15 салона по програмата, насочена към изграждането на модерни и напълно оборудвани физкултурни салони в  50 училища в страната. Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, са включени в списък, одобрен от министъра на образованието и науката. Основните критерии, по които са избрани тези училища са най-вече брой на ученици, които нямат условия за практикуване на часове по физическо възпитание и спорт в училище. Под внимание е взето и дали има възможност за изграждане на физкултурен салон на територията на училището. Идейните проекти за изграждане на физкултурни салони бяха създадеди още в началото на годината, като прогнозната максимална цена е до 1 милион лева за всеки, с включено пълно оборудване и климатизация. 

По обявената обществена поръчка са обхванати: пет салона с голям размер — площ от 708 кв. метра и прогнозираната цена е 1 200 000 лв. Десет от тях са с по-малък размер – 547 кв. м., а стойността им ще е около 860 000 лева. Изграждането на физкултурните салони е една от основните точки в програмата на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти за периода 2017-2021 г. За първия етап от програмата Министерски съвет отпусна сумата от 25 млн. лева.

Училищата, на които са обявени поръчките за големи салони са: VII СУ „Найден Геров“ във Варна, СУ „Найден Геров“ в Пловдив, 134 СУ „Димчо Дебелянов“ и Национална финансово-стопанска гимназия в София, ІІ Основно училище „П. Р. Славейков“ в Стара Загора.

Тези, които са с по-малки салони са: ОУ „Д. Хаджидеков“ и СУ „Св. Софроний Врачански“ в Пловдив, Професионална гимназия по телекомуникации в София, СУ с разширено изучаване на чужди езици „Д-р Петър Берон“ в Перник, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Карнобат, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас, СУ „Нешо Бончев“ в Панагюрище, III Основно училище „Д.Благоев“ в Шумен, ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград и Осмо СУ в Благоевград.

В по-малките салони е предвидено да има по една съблекалня за мъже и жени с по 14 шкафчета и 3 душа за всяка една от тях, стая за треньори и учители, склад, и отделна тоалетна за хора с увреждания. В големите съответно по още една съблекалня с по 20 шкафчета и 4 душа, стая за треньори и учители, склад.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn