Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ помагат за овладяването на пожара край Елшица. В борбата с пламъците се включи и хеликоптер от авиобазата в Крумово

Огнеборци и булдозер от „Асарел-Медет“ се включиха в борбата с горския пожар, който пламна на 8 август следобед между селата Левски и Елшица.

От вчера и през цялата нощ екип от дружеството в състав Кирил Йончев и Димитър Гергински – минни инженери, булдозеристите Николай Кузманов и Георги Бабеков, инж. Красимир Кръстев – ръководител на аварийно-спасителна служба „Асарел“ и неговият колега огнеборец Ненчо Джунов, както и Геро Кацаров – от отдел „Фирмена сигурност“, прокарваха просеки в района на пожара, за да спрат разпространението на пламъците. От тази сутрин към тях се присъединиха огнеборецът Иван Фасулков и Иван Гарноев – шофьор на цистерна. „Пожарът е сериозен, обхванал е голяма площ смесени гори, теренът е труден и в близост до населените места и дивечовъдно стопанство„, разказа инж. Красимир Кръстев. От вчера в борбата с пламъците помага и хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Бедствието край Елшица и Левски не е първият случай, в който се стига до намесата на асарелските огнеборци и тежка техника. На 21 юли екипи от дружеството се включиха в гасенето на голям пожар между селата Лесичово и Калугерово.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn