Ограничен е трафикът по направленията: Панагюрище – София, Пазарджик – София, Пловдив – Панагюрище и Пловдив – Пазарджик

Продължават ремонтните дейности на автомагистрала „Тракия“ в платното в посока София в участъка от км 89+480 до км 91+576, в който е и пътен възел „Пазарджик“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.
Въведена е временна организация на движението, като при пътен възел „Пазарджик“ са отворени за движение направленията: София – Пазарджик, София – Панагюрище, Панагюрище – Пловдив и Пазарджик – Пловдив. Ограничен е трафикът по направленията: Панагюрище – София, Пазарджик – София, Пловдив – Панагюрище и Пловдив – Пазарджик. Шофьорите може да ползват следните обходни маршрути:
• за движещите се в посока Панагюрище – София: път II-37 – разклон за с. Драгор – път III-803 – пътен възел „Калугерово“- АМ “Тракия“;
• в посока Пазарджик – София: път II-37 – разклон за с. Драгор – път III-803 – пътен възел „Калугерово“ – АМ „Тракия“;
• в посока Пловдив – Панагюрище: Пловдив – път I-8 – Пазарджик – път II-37 – Панагюрище;
• в посока Пловдив – Пазарджик: Пловдив – път I-8 – Пазарджик.

При благоприятни метеорологични условия се очаква ремонтните дейности да приключат до 10 декември т. г. Средствата за ремонтните дейности са осигурени от републиканския бюджет.

От АПИ съобщават още, че е завършил ремонтът на виадукта при 67-ми км на АМ „Тракия“ и шофьорите вече пътуват по ремонтираното ляво платно – в посока София. Строително-монтажните работи започнаха през май т. г. и се финансират със средства от републиканския бюджет.
Съоръжението е с изцяло нова връхна конструкция и настилка. Укрепени са стълбовете и са поставени нови надлъжни греди. Изградена е колекторна система за по-добро отвеждане на повърхностните води. Липсата на такава допълнително беше влошила състоянието на виадукта преди стартирането на ремонта. Монтирани са необходимите елестични огради и пътна маркировка.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn