„Ожадняла река“ и „Легенда за синора“ на Румен Стоичков събират почитатели на словото в Панагюрище

Общинска библиотеката „Стоян Дринов“ и община Панагюрище организират на 15 октомври, от 17:30 ч. представяне на книгите на журналиста Румен Стоичков „Ожадняла река“ и „Легенда за синора“ в библиотеката.

Румен Стоичков е роден в София. Завършил е специалност „българска филология” в Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Втората му специалност е „история”. През 1988г. постъпва на работа в БНР, където работи за Радио България, сутрешния блок и икономическа редакция на програма ”Христо Ботев”, за „Предаване за столицата” , „12+3” по програма „Хоризонт”, дългогодишен водещ на „Нощен хоризонт” . Има дълъг списък от награди – Специална награда на Медийния фестивал в „Албена“ за негов репортаж за психиатричната болница в село Пастра, община Рила, Годишната награда на СБЖ в раздел „Радиожурналистика“ за репортерско разследване, „Пазител на традициите “ в категория „Личност“, три пъти е номиниран с грамота от медийните награди „Валя Крушкина“ в категория „Радио“ и т. н.

Прави стотици репортажи за малки градчета и селца, манастири, рухващи църкви, психиатрични болници, домове за възрастни хора, сиропиталища, болници, читалища, за хора с умствени и физически увреждания, с алцхаймер и т.н. Приоритет в тази му дейност е да покаже проблемите в места, които държавата или местната власт са забравили, да посочи пътя към тяхното решаване, да помогне, да укори, да предизвика обществена дискусия…

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn