ОИЦ – Пазарджик проведе информационна среща в Панагюрище

Областен информационен център (ОИЦ) – Пазарджик проведе информационна среща на тема Подобряване на производствените процеси в предприятията и енергийна ефективност в жилищни и публични сгради“ в Панагюрище на 8 септември, в камерната зала на Театър Дом-паметник.

Целта бе да се представи на аудиторията възможностите за енергийна ефективност от Европейските структурни и инвестиционни фондове и Националния план за възстановяване и устойчивост.

В първата част от срещата беше предоставена информация относно мерките за енергийна ефективност, финансирани от Европейските структурни информационни фондове, които ще включват Програма „Развитие на регионите“ и Програма „Околна среда“. Във втората част бяха представени актуални възможности за финансиране през 2022-2026 г. по Национален план за възстановяване и устойчивост по мярка „Технологична модернизация“, „Модернизация на образователна среда”, и „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“.

Лектори на информационната среща бяха Радослав Пешалов /управител на ОИЦ – Пазарджик/ и Радина Пенкова /експерт „Комуникация, информация и логистика“/.

На финала на срещата присъстващите в залата имаха възможност да зададат въпроси на лекторите.

Събитието е в рамките на серия информационни срещи, които Областен информационен център (ОИЦ)-Пазарджик провежда на територията на областта.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn