Около 100 състезатели се включиха в юбилейния XX международен турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“

Около 100 момичета и момчета до 13 години от 19 клуба от България, представители на националните отбори на Румъния и Турция и състезатели от Македония се включиха в юбилейния XX международен турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“, провел се на 10 и 11 декември в зала „Арена Асарел“, гр. Панагюрище.

dsc07407-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d0%b5 dsc07409 dsc07417 dsc07428

Официални гости на спортното събитие бяха  председателят на БФ Бадминтон проф. д-р Пюзант Касабян, изпълнителният директор на федерацията д-р Володя Златев, вицепрезидентът на Европейската федерация по бадминтон и вицепрезидент на Балканската федерация по бадминтон Мурат Юзмекик, председателят на Македонската федерация по бадминтон Диме Стефановски.Турнирът е традиционен и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище.

dsc07448

При момичетата купата завоюва Гергана Павлова от БСК „Пазарджик“. Второто място в крайното класиране заслужи Михаела Златанова от БК „Г.Бенковски“ – Пазарджик. Третото място си поделиха Цветина Попиванова от КФВС „Атлет“- гр.Първомай и Нисанур Тунсер от Турция.

dsc07508

При момчетата купата спечели Евгени Панев от БК „Хасково.На второ място се класира Ерен Дервишоглу от Турция, а третото място си поделиха Мирас Кантар от Турция и Георги Киров от СКБ „Стара Загора“.

dsc07512

При двойки – момичетата златото спечелиха Таня Иванова от БК „Хасково“ и Гергана Павлова от БСК „Пазарджик“. Второто място и сребърните медали получиха Михаела Златанова от БК „Г.Бенковски“ – Пазарджик и Михаела Чепишева от КФВС „Атлет“ – гр.Първомай, а третото място и бронзовите медали бяха за Фока Александра и Стоица Габриела от Румъния.

dsc07517

При момчетата първото място и златните медали на двойки спечелиха Анил Атан и Мирас Кантар от Турция. Със сребърните медали се окичиха също състезатели от Турция – Мохамет Барух и Ерен Дервишоглу. Бронзовите медали бяха за Стилиян Мерджанов и Евгени Панев от Хасково.

dsc07519

Медалите и купите на победителите връчиха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, вицепрезидентът на Европейската федерация по бадминтон и вицепрезидент на Балканската федерация по бадминтон Мурат Юзмекик, Симеон Симеонов, синът на патрона на турнира Петър Велков, и Симеон Симеонов, член на Управителния съвет на БФБ и председател на БК „Панагюрище-95“.

dsc07531dsc07524

„Честито на победителите и бъдещи успехи на победените”, пожела в заключение Симеон Симеонов и сподели: „Мисля, че проведохме едно великолепно спортно събитие, един истински празник на бадминтона”. Симеонов изказа специални благодарности за перфектната организация на турнира на домакините от БК „Панагюрище-95“, за огромната помощ на Община Панагюрище, на съдийския състав  за доброто съдийство и на всички, които поддържат зала „Арена Асарел”.

dsc07533dsc07537

В събота, 10 декември, витрината, посветена на бадминона в музея на спортните успехи на Панагюрище в зала „Арена Асарел”, се обогати с нови експонати. Почетни плакети от БФ Бадминтон по случай юбилейното издание на турнира за купа „Петър Велков” получиха екскметът на община Панагюрище Марко Мечев и настоящият градоначалник Никола Белишки, бившият и настоящият председатели на БК „Панагюрище-95”- Мария Кръстева и Симеон Симеонов, първите треньори на панагюрските бадминтонисти Дончо Калпаков и Николай Карагьозов, настоящият треньор Иван Кисьов и директора на ОУ „20 април“ Минка Ланджева, която осигурява подходящи условия за тренировки на младите спортни надежди в дисциплината бадминтон, които са възпитаници на школото.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn