Около 200 участници в Петия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“ в Панагюрище

Около 200 ще бъдат участниците в Петия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“ , който ще се проведе на 8 октомври, в НЧ „Виделина-1865”, гр. Панагюрище. Събитието ще бъде открито официално в 10:30 часа. Фестивалът има конкурсен характер. Изпълнителите ще оценява професионално жури в състав: проф. Светла Калудова- Станилова, Юлия Богоева и Силвия Ненкова.

Класиралите се първите три места групи ще получат купи, при дуетите и индивидуалните изпълнители победителите ще получат медали. Ще бъдат връчени специална награда на фестивала, награда за артистично присъствие, за най-малък изпълнител, за костюми в стила на старата градска песен. Всички вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители ще получат грамоти за участие и сувенири.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на община Панагюрище по Програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2022 г. Основната цел на музикалния форум е да съхрани и популяризира старата градска и шлагерна песен от миналия век, да я обогати и възроди за нов живот и приобщи младите хора към нейната лиричност и красота.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn